Ontwerp en aanleg

Tuinen vol leven

Krokus Een tuin is bij uitstek een plek waar je het leven zelf ervaart. Het is een stukje natuur dichtbij huis of kantoor, waar de elementen regeren en de seizoenen voelbaar zijn. Waar het leven in de bodem, in planten en in dieren zichtbaar, tastbaar, hoorbaar en proefbaar is. Geef ruimte aan het natuurlijke leven in je tuin en verwonder je over de schoonheid van bloemen, de rijkdom van een mooie oogst sla en de heldere zang van de winterkoning.

Tuinen & Teksten ontwerpt en legt, in samenwerking met Michaël Heijting van Heijting Tuinen, eetbare en onderhoudsarme, bloeiende tuinen aan vanuit ecologische principes.

Voorbeeldproject: Bloemenrijke oase

Voorbeeldproject: Ontmoetingstuin

‘In een ecologische tuin leven mens, plant en dier in harmonie samen’

bloem_met_hommelHet doel van ecologisch tuinieren is het stimuleren van natuurlijke processen en het ontwikkelen van meer leven. Dat is allesbehalve een ‘groene wildernis’. De mens geeft vorm, stuurt en begeleidt vanuit een sterk besef van samenhang. De basis ligt bij het ontwikkelen van een rijk, natuurlijk bodemleven en kiezen voor planten die bijen, hommels, vlinders en vogels voeden.

Voorbeeldproject: Speelse stadstuin

Voorbeeldproject: Nieuwe beekloop

Voorbeeldproject: Nieuwe gezinstuin

Meer natuur, minder werk

vinger_met_motEen onderhoudsarme en toch volop levende tuin? Dat kan! Een ecologische tuin ontwikkelt zich zonder al te veel menselijke tussenkomst. Beplanting met bodembedekkers en voldoende ruimte voor struiken en bomen voorkomt veel wieden en snoeiwerk. Genieten van bloemen, vruchten, insecten en vogels staat voorop. In een ecologische tuin kun je jezelf elke dag ‘voeden’ met inspiratie uit de schoonheid van de natuur. In een ecologische tuin leven mens, plant en dier in harmonie samen.

Ellen Will: ‘Zoveel wormen! Wanneer ik in de tuin werk, schieten ze overal de grond uit. En dat al binnen een jaar na de aanleg!’

De juiste plant op de juiste plaats

moestuinIn de natuur bepalen bodem, licht- en vochthoeveelheid welke planten zich waar kunnen handhaven en welke niet. In tuinen kiest de mens. De juiste planten op de juiste plek is daarbij essentieel. Met een beplantingsplan van Tuinen & Teksten voorkom je problemen als overmatige waterbehoefte, slechte groei en onnodig snoeiwerk.

In de pers: Lucy’s eco tuinparadijs (pdf)

In de vakpers: Ecologische daktuin op Villa Verde (pdf)

sluiten
volgende