Begeleiding

samen_met_Luce_KonigZodra je contact maakt met je tuin, ontstaat het besef van wat je met jouw paradijs ‘voor ogen’ hebt. Een moestuin? Vijver met beek en een veranda met sedumdak? (Wormen)Compost maken en het hele jaar kleur? Heb je behoefte aan ideeën of jeuken je handen, maar weet je niet hoe je het aanpakt en wat je precies nodig hebt? Tuinen & Teksten helpt je verder.

Tuinen & Teksten samen_planten_met_Ivy
 • werkt met je mee; begeleidt doe-het-zelvers en levert ecologische kwaliteitsproducten voor bodemontwikkeling en -bescherming
 • begeleidt bij het opzetten van je eigen wormencompostfabriek
 • adviseert en inspireert over de vitalisering van een natuurlijk bodemleven en over het ecologisch beheer van (dak)tuinen en openbaar groen

Voorbeeldproject: levenstuin

Zelf met biologische compost, bemesting en mulching aan de slag?

Tuinen & Teksten adviseert over het gebruik en verkoopt:
 • Cacaodoppen in zakken van 70 L
  cacaodoppen
 • tuinaardeBiologische bemeste tuinaarde BioKultura in zakken van 40 L (bigbag 1500 L op bestelling).
  De biologische tuinaarde van Bio-Kultura is een hoogwaardige tuinaarde op basis van verschillende soorten compost en bevat geen tuinturf. De tuinaarde heeft een hoge toevoeging van biologische organische mest en is dan ook rijk aan voeding, sporenelementen en stimuleert het bodemleven en de waterhuishouding.
 • potgrondBiologische potgrond BioKultura in zakken van 40 L (bigbag 1500 L op bestelling)
  De biologische potgrond van Bio-Kultura bestaat puur en alleen uit organische grondstoffen en bevat geen bijbemesting in de vorm van bijvoorbeeld korrels. De hoofdbestanddelen zijn; biologische organische mestcompost, kokosvezels, schorscompost en baltisch veenmos*. Het tuinturf gehalte, wat in de meeste potgronden het hoofdbestanddeel is, is om ecologische redenen vervangen.
 • bemestingBiologische organische bemesting BioKultura in zakken van 40 L (bigbag 1500 L op bestelling)
  De biologische organische mestcompost is de basisbemesting voor een heel jaar. Het is een basisch product dus niet geschikt voor zuurminnende planten zoals Rhododendron en Coniferen. Het product is met name geschikt voor de border, rozen en hortensia en eventueel hagen (taxus, beuk, liguster etc). Het gebruik van deze biologisch organische mest is ongeveer van half oktober tot half mei.
 • Ecostyleproducten: Bentoniet, Basaltmeel, Terra Fertiel en Myco/AZ mestkorrels
sluiten
volgende